- Spotřebitele

Philip Morris International

PMI zásady ochrany soukromí pro spotřebitele

Ochranu soukromí bereme vážně. Tyto zásady ochrany soukromí Vás seznamují s tím, kdo jsme, jaké informace o Vás shromažďujeme a jak je zpracováváme. Pro více informací klikněte na “zjistěte více” v každé sekci.

Přečtěte si, prosím, také naše podmínky užívání vztahující se na službu, o kterou máte zájem. Poskytnou Vám více informací o našem podnikání a o případných omezeních.

Kdo jsme?

Jsme členem skupiny Philip Morris International. Údaje o naší společnosti (obchodní firma, adresa, atd.) jsou Vám poskytnuty zvlášť v okamžiku získání Vašich osobních údajů (či pro účely potvrzení tohoto získání), například v oznámení zobrazeném v aplikaci, na webových stránkách, v e-mailu či ve smlouvě, kde obsažen odkaz na tyto zásady.

  • PMI: Philip Morris International je přední mezinárodní skupinou tabákových společností, která se skládá z celé řady jednotlivých společností či „partnerů“.
  • PMI partneři: Každý člen skupiny společností Philip Morris International je označován jako „PMI partner“. Slovo „my“ (nebo „nás“ nebo „naše“) odkazuje na PMI partnera, který o Vás poprvé shromáždil údaje.
  • PMI produkt: znamená náš produkt nebo produkt jiného PMI partnera.

Jak o Vás shromažďujeme údaje?

Údaje o Vás získáváme různými způsoby:

  • Můžete nám je poskytnout přímo (např. vyplněním formuláře nebo během telefonátu s námi).
  • Vaše osobní údaje můžeme shromažďovat automaticky (např. když používáte PMI aplikaci nebo navštívíte PMI webové stránky).
  • Vaše údaje můžeme získat od třetích osob (např. veřejně přístupné informace na platformách sociálních médií jako je Facebook a Twitter).

V těchto zásadách označujeme všechny způsoby, kterými jste s námi v kontaktu jako „PMI touchpointy“. PMI touchpointy zahrnují jak fyzická kontaktní místa (např. maloobchodní provozovny nebo různé akce), tak digitální kontaktní místa (např. aplikace a webové stránky).

Vaše údaje můžeme získávat přímo od Vás především v případě, že:

  • se zapíšete do některé z našich členských databází (to můžete učinit např. osobně, prostřednictvím aplikace nebo online);
  • si zakoupíte PMI produkty nebo služby v maloobchodní provozovně;
  • si stáhnete nebo používáte digitální PMI touchpoint (např. aplikaci nebo webovou stránku);
  • nás kontaktujete prostřednictvím PMI touchpointu nebo emailem, na sociálních médiích nebo telefonicky;
  • si u nás zaregistrujete zařízení;
  • si předplatíte službu PMI panelový portál;
  • se zaregistrujete k odběru PMI tiskových zpráv, e-mailových novinek a upozornění nebo jiných marketingových oznámení;
  • se zúčastníte PMI průzkumů či (v případech právem dovolených) PMI soutěží nebo propagačních akcí; nebo
  • navštívíte akci pořádanou PMI partnerem.

Vaše údaje můžeme shromažďovat automaticky, obvykle pokud:

  • navštívíte prodejnu, kde se prodávají PMI produkty (např. shromažďováním Vašich osobních údajů při placení nebo prostřednictvím v prodejně instalovaných senzorů propojených s mobilní technologií);
  • navštívíte akci pořádanou PMI partnerem (např. prostřednictvím nákupů na takové akci nebo prostřednictvím tam instalovaných senzorů propojených s mobilní technologií);
  • s námi komunikujete (např. prostřednictvím touchpointu nebo platforem sociálních medií);
  • používáte PMI touchpointy (např. prostřednictvím sledovacích mechanizmů v aplikacích nebo na webových stránkách); nebo
  • umístíte na platformy sociálních medií, která sledujeme, veřejné příspěvky (např. abychom porozuměli názorům veřejnosti nebo abychom odpověděli na dotazy týkající se PMI produktů).

Údaje o Vás můžeme automaticky shromažďovat také za použití souborů cookies a dalších obdobných sledovacích technologií na digitálních PMI touchpointech. Konkrétní používané soubory cookies a technologie záleží na konkrétním PMI touchpointu. Pro získání dalších informací o souborech cookies (včetně Google analytics cookies) a dalších obdobných technologiích používaných na daném touchpointu, včetně informace o tom, jak můžete používání souborů cookies přijmout nebo odmítnout, se, prosím, seznamte s oznámením o používání souborů cookies, které je dostupné na daném touchpointu nebo jeho prostřednictvím.

V případech, kdy je to právem dovoleno, můžeme údaje o Vás získávat také od třetích osob. Sem mohou patřit například údaje sdílené mezi PMI partnery, veřejně přístupné údaje z vašeho profilu (jako jsou Vaše preference a zájmy) na stránkách sociálních médií provozovaných třetími osobami (např. Facebook a Twitter) a údaje z marketingových seznamů získaných od třetích osob – marketingových agentur.

Údaje můžeme shromažďovat i v jiných souvislostech, o nichž se v daném okamžiku dozvíte.

Jaké údaje o Vás shromažďujeme?

Můžeme o Vás shromažďovat různé druhy údajů:

  • údaje nutné pro plnění Vašich objednávek;
  • údaje nutné k poskytování záručních služeb;
  • údaje, které nám poskytnete ve formulářích nebo průzkumech;
  • údaje o Vašich návštěvách našich prodejních míst a akcí;
  • údaje, které nám poskytnete při telefonátech s call centry;
  • údaje o Vašich preferencích a zájmech;
  • údaje nutné k ověření Vašeho věku.

Údaje, které od Vás získáváme přímo, budou zjevné ze souvislostí, za nichž je poskytujete. Například:

  • pokud si od nás prostřednictvím touchpointu objednáte produkt, poskytujete nám své jméno, kontaktní údaje, údaje nutné k vyúčtování a názvy/označení produktů, které jste si vybrali, tak abychom Vaši objednávku mohli splnit;
  • pokud nám poskytnete informace o Vašich preferencích a zájmech ohledně jednotlivých produktů, můžeme Vám nabízet produkty a služby, které Vás zajímají;
  • pokud si s námi dohodnete schůzku (nebo s jinou osobou, která podporuje naše produkty nebo služby), můžeme od Vás získat údaje v rozsahu: jméno a kontaktní údaje;
  • můžeme od Vás získávat údaje, které nám umožňují ověřit si Váš vek, například prostřednictvím kopie Vašeho dokladu totožnosti nebo fotografie tváře.

    Údaje, které shromažďujeme automaticky, se obecně týkají:

  • podrobností o Vašich návštěvách nebo telefonátech (např. čas a doba trvání);
  • četnosti Vašich návštěv našich prodejen nebo akcí (včetně prostor v jejich bezprostřední blízkosti), konkrétních prostor, které navštěvujete, a doby trvání těchto návštěv, jakož i Vašich nákupů v těchto prostorách;
  • využívání digitálních PMI touchpointů (např. stránky, které navštívíte, stránka, z níž jste přišli, stránka, na kterou odcházíte, vyhledávaná slova a slovní spojení nebo odkazy v rámci touchpointu, na které kliknete); a
  • Vašeho zařízení (jako je například vaše IP adresa nebo unikátní identifikátor zařízení, data o poloze, podrobnosti o souborech cookies, které jsme případně na Vašem zařízení uložili).

Údaje, které získáváme od třetích osob, se obecně omezují na veřejně přístupné informace (jako jsou Vaše preference a zájmy), například z veřejných příspěvků na sociálních médiích.

Pro jaké účely a na jakém právním základě používáme Vaše osobní údaje?

V tomto oddílu popisujeme účely, pro které osobní údaje zpracováváme. Tyto Zásady jsou však globální povahy, proto pokud právní předpisy určité země některé činnosti popisované v těchto Zásadách omezují nebo zakazují, nebudeme pro tyto účely v dané zemi Vaše osobní údaje zpracovávat.

S přihlédnutím ke shora uvedenému zpracováváme Vaše osobní údaje pro následující účely:

  • plnění právních povinností, například ověřování Vašeho věku a statusu jako uživatele výrobků
  • prodej našich produktů, včetně plnění Vašich objednávek a zpracování Vašich plateb
  • poskytování služeb souvisejících s prodejem, včetně vyřizování Vašich dotazů a žádostí, a poskytování záručních služeb
  • marketing našich produktů (v rozsahu povoleném zákonem), včetně správy věrnostních programů, vylepšování produktů, průzkumu trhu, vývoje marketingových strategií, správy marketingových kampaní a personalizace Vašich zkušeností v prodejnách, které prodávají PMI produkty, a na akcích
  • pro nás nebo naše obchodní partnery, abychom Vás mohli informovat o potenciálních možnostech účasti na marketingu nebo propagaci PMI produktů
  • na podporu výše uvedeného, včetně správy Vašich účtů, umožnění Vám užívání PMI touchpointů, vzájemné korespondence, správy Vašich schůzek s námi, nebo s jinými osobami, které podporují naše produkty nebo služby (například ohledně nového produktu nebo poprodejního servisu), personalizace Vašich zkušeností s PMI touchpointy a správy a řešení problémů
  • na obchodní analytiku a vylepšení, včetně zlepšování PMI produktů, prodejen a akcí, jakož i údajů, které my (nebo naši partneři) poskytujeme našim zákazníkům
  • na jiné účely, o nichž Vás budeme informovat, nebo které budou zřejmé z kontextu, a to v okamžiku prvního shromáždění údajů o Vás

Právním důvodem zpracování Vašich osobních údajů ze strany naší společnosti je některý z následujících důvodů (které vysvětlujeme podrobněji v oddílu „zjistěte více“):

  • plnění právní povinnosti, jíž jsme vázáni;
  • plnění smlouvy, jejíž jste smluvní stranou;
  • oprávněný obchodní zájem, který není převážen Vaším zájmem na ochraně osobních údajů;
  • v případě, že není použitelný ani jeden z předcházejících dvou důvodů, pak na základě Vašeho souhlasu (který si od Vás před zpracováním osobních údajů vyžádáme).

Níže uvádíme účely zpracování Vašich osobních údajů, tomu odpovídající způsoby jejich shromažďování a právní podklad pro jejich zpracování:

 Účel
 Způsob shromažďování a právní důvod pro zpracování

Plnění regulatorních povinností

  • ověření Vašeho věku a statusu jako uživatele výrobků

Tyto údaje nám obvykle poskytujete přímo Vy.

Tyto údaje zpracováváme, neboť musíme plnit naši právní povinnost prodávat produkty výlučně dospělým osobám, nebo, pokud v dané zemi taková zákonná povinnost neplatí, z důvodu našeho oprávněného obchodního zájmu prodávat naše produkty pouze dospělým osobám, který není převážen Vašimi zájmy, právy a svobodami ve vztahu k ochraně Vašich údajů.

Prodej našich produktů

  • plnění Vašich objednávek (včetně zasílání dokladů)
  • zpracování Vašich plateb
  • poskytování záručních služeb

Tyto informace nám obvykle poskytujete přímo Vy (typicky jméno, adresu, e-mail a platební informace).

Tyto informace zpracováváme za účelem plnění našich smluvních závazků vůči Vám jakožto kupujícímu.

 

Poskytování služeb souvisejících s prodejem

  • vyřizování Vašich dotazů a požadavků
  • korespondence s Vámi
  • obecná správa a řešení problémů
  • správa věrnostních programů

Tyto informace nám obvykle poskytujete přímo Vy.

Zmíněné údaje zpracováváme na základě oprávněného obchodního zájmu na poskytování služeb souvisejících s prodejem naším zákazníkům, který není převážen Vašimi zájmy, právy a svobodami ve vztahu k ochraně Vašich osobních údajů.

Marketing našich produktů (v rozsahu povoleném zákonem)

  • porozumění Vašim preferencím (např., které produkty nebo akce/události Vás mohou zajímat nebo mohou víc vyhovovat Vašim potřebám) a v rozsahu povoleném zákonem osobní prodej produktů
  • správa věrnostních programů
  • pozvání k účasti na průzkumech nebo kampaních pro průzkum trhu a jejich správy
  • průzkum trhu
  • vývoj marketingových strategii
  • správa marketingových kampaní
  • personalizace Vašich uživatelských zkušeností s PMI touchpointy (například personalizace Vaší návštěvy přivítáním nebo nabídkou, o kterou byste mohli mít zájem)

Toto bude obvykle kombinace informací, které nám poskytujete přímo (například Vaše jméno, kontaktní údaje a detaily o sociálních sítích), informací, které shromažďujeme automaticky (například využitím technologie sledovaní užívaní PMI touchpointů) a informací, které získáváme od třetích osob (v rozsahu povoleném zákonem) (jakými jsou například veřejné příspěvky na sociálních sítích).

Tyto informace používáme na základě našeho oprávněného obchodního zájmu nabízet naše produkty, provozovat PMI touchpointy a personalizovat Vaše uživatelské zkušenosti, nad kterým nepřevažují Vaše zájmy, práva a svobody ve vztahu k ochraně Vašich osobních údajů.

Marketing našich produktů (v rozsahu povoleném zákonem)

  • poskytování informací ohledně PMI partnerů, jejich reklamy, produktů a služeb, prodejen, akcí a regulaci výrobků, jakož i řízení shora uvedeného; a vývoj a zlepšování nástrojů k uskutečňování těchto účelů

Toto bude obvykle kombinace informací, které nám poskytujete přímo (například Vaše jméno, kontaktní údaje a detaily o sociálních sítích), informací, které shromažďujeme automaticky (například využitím technologie sledovaní užívaní PMI touchpointů) a informací, které získáváme od třetích osob (v rozsahu povoleném zákonem) (jakými jsou například veřejné příspěvky na sociálních sítích).

Tyto informace používáme na základě našeho oprávněného obchodního zájmu nabízet tyto věci, nad kterým nepřevažují Vaše zájmy, práva a svobody ve vztahu k ochraně Vašich osobních údajů.

V některých zemích, kde to právní předpisy vyžadují, Vám budeme tyto materiály zasílat v elektronickém formátu pouze na základě Vašeho souhlasu.

Podpora všech výše uvedených účelů

  • správa Vašich účtů
  • umožnění používání PMI touchpointů (například povolení trvalého přihlášení v sekcích touchpointu, které jsou vyhrazeny toliko pro oprávněné uživatele, správa Vašich jazykových preferencí, Vaše propojení s nákupním košíkem)
  • vzájemná korespondence
  • správa Vašich schůzek s námi, nebo s jinými osobami, které podporují naše produkty nebo služby (například ohledně nového produktu nebo servisu poprodejního servisu)
  • zlepšování Vašich zkušeností
  • správa a řešení problémů

Toto bude obvykle kombinace informací, které nám poskytujete přímo (například Vaše jméno a heslo (nebo jiné obdobné údaje)) a informací, které shromažďujeme automaticky (například informace o vašem zařízení a soubory cookies a jiné podobné technologie sledování).

Tyto údaje zpracováváme v souladu s účelem, k němuž poskytujeme podporu. Například při správě Vašeho účtu za účelem poskytování podpory při nákupu, nebo poskytování poprodejního servisu, zpracováváme tyto údaje za účelem plnění smluvních povinností vůči Vám jako kupujícímu; při správě Vašeho účtu za účelem předvedení našich produktů podporujeme marketing a zpracováváme tyto údaje na základě našeho oprávněného obchodního zájmu nabízet naše produkty, nad kterým nepřevažují Vaše zájmy, práva a svobody ve vztahu k ochraně Vašich osobních údajů atd.

Obchodní analýzy a vylepšení

  • poskytnutí informací o potenciálních příležitostech zapojení do propagace PMI produktů z naší strany nebo ze strany našich partnerů
  • pro účely obchodní analytiky a vylepšení (včetně PMI produktů, prodejen, které prodávají PMI produkty, akcí, digitálních PMI touchpointů a informací, které my (nebo naši partneři) poskytujeme našim zákazníkům

Obvykle jde o kombinaci údajů, které nám poskytujete; údajů, které shromažďujeme automaticky; a (v případech právem dovolených) údajů, které získáváme od třetích osob.

Tyto osobní údaje zpracováváme na základě našeho oprávněného obchodního zájmu na analýze a zlepšování výkonnosti našeho podnikání, našich produktů, PMI touchpointů, prodejen a akcí a na možnosti nabídnout dalším osobám účast na propagaci PMI produktů, kterýžto zájem není převážen zájmy, právy a svobodami ve vztahu k ochraně osobních údajů.


V případech, kdy zpracování Vašich osobních údajů naší společností není podloženo některým z výše uvedených právních důvodů, vyžádáme si před zpracováním těchto údajů Váš souhlas (tyto případy budou zřejmé z kontextu).

V určitých případech můžeme Vaše údaje zpracovávat způsoby, které nejsou výše popsány. V takových případech Vám poskytneme dodatečné informace o ochraně soukromí, kde bude předmětné zpracování vysvětleno. Všechny vydané dodatečné informace byste si měli přečíst spolu s těmito zásadami.

S kým sdílíme Vaše údaje a pro jaké účely?

Vaše osobní údaje můžeme sdílet:

  • s PMI partnery;
  • se třetími osobami, které PMI partnerům nebo Vám poskytují produkty nebo služby;
  • s pečlivě vybranými obchodními partnery a reklamními agenturami PMI partnerů (v oblastech, které souvisejí s našimi produkty nebo jsou v souladu s jejich stylem a image), aby Vás mohli kontaktovat s nabídkami, o kterých se domnívají, že by Vás mohly zajímat, v souladu s Vašimi preferencemi; a

s jinými třetími osobami v zákonem povolených nebo požadovaných případech.

Sdílení údajů s ostatními PMI partnery

  • Vaše údaje budou sdíleny se společností Philip Morris International Management SA (se sídlem v Lausanne, Švýcarsko) - místem ústřední správy zpracovávání osobních údajů pro PMI partnery. Společnost Philip Morris International Management SA zpracovává Vaše údaje pro všechny účely popsané v těchto zásadách.
  • Vaše údaje mohou být sdíleny s PMI partnerem, který má na starost stát, v němž žijete (je-li odlišný od PMI partnera, který tyto údaje poprvé shromáždil), a to pro všechny účely popsané v těchto zásadách.
  • Vaše údaje mohou být sdíleny s jakýmkoliv dalším PMI Partnerem, kterého kontaktujete (například pokud cestujete do zahraničí a chcete vědět, kde je v dané zemi možné zakoupit PMI produkty, nebo kde najít servis či podporu pro PMI produkty), za účelem zlepšení služeb, které Vám poskytujeme.

Podrobné údaje o PMI partnerech a zemích, ve kterých jsou usazeni, naleznete zde.

Sdílení údajů s třetími osobami

  • Vaše údaje můžeme sdílet se třetími osobami, které poskytují PMI partnerům nebo Vám produkty nebo služby (tj. např. poradci, poskytovatelé platebních služeb, poskytovatelé doručovatelských služeb, maloobchodníci, produktoví poradci (kouči), poskytovatelé informačních služeb a poskytovatelé služeb ověření věku).
  • Vaše údaje mohou být sdíleny s pečlivě vybranými obchodními partnery a reklamními agenturami PMI partnerů (podle typu věcí, které si můžete spojovat s našimi produkty, například z důvodu podobného nebo komplementárního vzhledu, stylu nebo funkčnosti), aby Vás mohli kontaktovat s nabídkou produktů, služeb a reklamními sděleními, o nichž se domnívají, že by Vás mohly zajímat, v souladu s Vašimi preferencemi.
  • Vaše údaje můžeme sdílet i s dalšími třetími osobami v případech právem dovolených nebo vyžadovaných, například: s dozorovými orgány; ministerstvy; v rámci vyřizování žádostí donucovacích orgánů či jiných státních úřadů; pokud dojdeme k závěru, že zpřístupnění je nezbytné nebo žádoucí k zabránění vzniku fyzické újmy nebo finanční ztráty, či v souvislosti s vyšetřováním nezákonné činnosti nebo podezření na nezákonnou činnost; a v kontextu organizační restrukturalizace. 

Kam mohou být Vaše údaje zasílány?

Jako u všech nadnárodních organizací platí, že PMI partneři sdílejí údaje po celém světě. Vaše osobní údaje tedy mohou být předávány globálně (pokud byly vaše údaje shromážděny v rámci Evropského hospodářského prostoru, znamená to, že mohou být předány i na území mimo EHP).

Při zpracování osobních údajů popsaném v těchto zásadách mohou být Vaše údaje předávány v rámci nebo i mimo zemi nebo oblast, kde byly shromážděny, a to i do zemí či na území, které nezajišťují srovnatelnou úroveň ochrany osobních údajů.

Například, PMI partneři působící v Evropském hospodářském prostoru („EHP“) mohou osobní údaje předávat rovněž PMI partnerům mimo EHP. Ve všech případech se bude předávání realizovat:

  • na základě rozhodnutí Evropské komise o odpovídající ochraně (European Commission adequacy decision);
  • při dodržení odpovídajících záruk, například vzorových smluv EU (EU Model Contracts), nebo
  • za podmínky, že bude předání nezbytné k plnění povinností ze smlouvy s Vámi uzavřené (či pro implementaci předsmluvních opatření přijatých na Vaši žádost) nebo pro uzavření či plnění smlouvy uzavřené ve Vašem zájmu mezi námi a třetí osobou, například ve vztahu k zajištění přepravních podmínek.

Ve všech případech budou v těchto zemích nebo na těchto územích aplikována odpovídající bezpečnostní opatření za účelem ochrany osobních údajů, v souladu s příslušnými právními předpisy na ochranu osobních údajů.

Jak Vaše údaje chráníme?

Zavádíme odpovídající technická a organizační opatření za účelem ochrany námi držených osobních údajů před neoprávněným zpřístupněním, užitím, změnou nebo zničením. Ve vhodných případech používáme šifrování a jiné technologie, které mohou přispět při ochraně Vámi poskytnutých osobních údajů. Rovněž vyžadujeme plnění přísných požadavků na ochranu osobních údajů a jejich zabezpečení od poskytovatelů služeb, s nimiž spolupracujeme.

Jak dlouho budeme Vaše údaje uchovávat?

Vaše údaje budeme uchovávat po dobu nezbytnou k naplnění účelů, pro které byly tyto údaje shromážděny. Poté budou dotčené údaje vymazány. Tato doba se bude lišit v závislosti na účelu, pro nějž byly údaje shromážděny. Za určitých okolností máte právo po nás požadovat výmaz svých osobních údajů. V určitých případech máme zákonnou povinnost Vaše osobní údaje uchovávat, například pro daňové a účetní účely.

Údaje obvykle uchováváme na základě kritérií popsaných v níže uvedené tabulce:

 Druh
 Vysvětlení/typická kritéria pro uchovávání
  • marketing ve vztahu k Vám (včetně zasílání marketingových sdělení) (pokud používáte digitální touchpointy a je možné Vás kontaktovat)

Většina informací ve Vašem marketingovém profilu je uchovávaná po dobu trvaní našeho marketingového vztahu; například po dobu Vašeho používání digitálních touchpointů nebo odpovídání na naše sdělení. Některé prvky Vašeho marketingového profilu, jako například záznamy o naší spolupráci s Vámi, se však pro nás časem přirozeně stanou neaktuálními, takže je automaticky po uplynutí určité doby (obvykle po 3 letech) vymažeme, jak odpovídá účelu, pro který jsme je shromáždili.

  • marketing ve vztahu k Vám (včetně zasílání marketingových sdělení) (pokud už s námi nejste v kontaktu)

Tento scénář je stejný jako výše s tím rozdílem, že pokud s Vámi nejsme v kontaktu po delší dobu (typicky 2 roky), přestaneme Vám zasílat marketingová sdělení a vymažeme i historii Vašich odpovědí na tato sdělení. Tato situace může nastat například, pokud po tuto dobu ani jednou nekliknete na pozvánku na akci, nepřihlásíte se do digitálního touchpointu, nebo nekontaktujete zákaznický servis. Za takových okolností se domníváme, že si nepřejete dostávat sdělení tohoto typu.

  • marketing ve vztahu k Vám (včetně zasílání marketingových sdělení) (pokud Vás není možné kontaktovat)

Pokud jste se zaregistrovali k odběru marketingových sdělení, ale údaje, které nám poskytujete jako kontaktní, nefungují, budeme Vaše údaje uchovávat obvykle pouze po dobu 6 měsíců, abychom Vám umožnili návrat a opravu těchto údajů.

  • marketing ve vztahu k Vám (včetně zasílání marketingových sdělení) (v případě nedokončené registrace)

Pokud zahájíte registraci do databáze pro odběr marketingových sdělení, ale nedokončíte ji (například pokud nedokončíte proces ověření věku, nebo nepřijmete podmínky používaní touchpointů), uchováme Vaše údaje pouze po dobu 6 měsíců, abychom Vám umožnili návrat a dokončení registrace.

  • průzkum trhu

Pokud nejste zaregistrováni v naší databázi další účely (např. odběr marketingových sdělení, záruka, zákaznická péče) a my použijeme veřejně dostupné údaje o Vás, abychom měli lepší představu o trhu či Vašich preferencích, budeme Vaše údaje uchovávat po krátkou dobu za účelem realizace daného konkrétního průzkumu trhu.

  • nákupy a záruka

Pokud si koupíte zboží, budeme údaje o tomto nákupu uchovávat tak dlouho, jak bude potřeba pro realizaci prodeje a splnění jakýchkoli zákonných povinností (například pro účely daňové a účetní evidence). Pokud se zaregistrujete i pro účely poskytnutí záruky na zařízení, budeme podrobné údaje, které se toho týkají, uchovávat po dobu potřebnou pro danou záruku.

  • zákaznická péče

Pokud se obrátíte na oddělení zákaznického servisu, učiníme o tom záznam (včetně podrobných údajů týkajících se Vašeho dotazu a naší odpovědi) a tento záznam uchováme, dokud to bude pro účely našeho vztahu relevantní, například budete-li požadovat výměnu zařízení v záruce, nebo pokud budou Vaše dotazy z poslední doby relevantní. Dočasné záznamy (například automatické nahrávání telefonického hovoru, v němž nás požádáte, abychom Vás přesměrovali na maloobchodní prodejnu) mohou být relevantní pouze do té doby, dokud nebudou pořízeny záznamy trvalejší povahy, a budou uchovávány pouze dočasně.

  • kontrolní stopa (logování) systému

Kontrolní stopa (logování) systému je obvykle uchovávána pouze po dobu několika měsíců.

  • obchodní analytika

Data obchodní analytiky jsou typicky shromažďována automaticky, když využíváte PMI touchpointy, a anonymizována/agregována krátce poté.

Jaká máte práva a možnosti?

V souvislosti s Vašimi osobními údaji, které o Vás shromažďujeme, můžete mít některá nebo všechna z následujících práv:

  • právo požadovat po nás přístup k Vašim osobním údajům;
  • právo požadovat po nás opravu, aktualizaci nebo výmaz Vašich osobních údajů;
  • právo požadovat po nás za určitých okolností omezení zpracování Vašich osobních údajů;
  • právo vznášet proti zpracování Vašich osobních údajů za určitých okolností námitky;
  • právo odvolat svůj souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů naší společností;
  • za určitých okolností právo na přenositelnost osobních údajů;
  • právo zvolit si možnost odmítnutí (opt out) zpracování těchto údajů naší společností pro účely přímého marketingu; a
  • právo podat stížnost orgánu dozoru ve vaší zemi (pokud takový orgán existuje).

Nabízíme vám snadný způsob výkonu těchto práv, například pomocí možnosti „odhlásit“ („unsubscribe“) nebo uvedením kontaktní adresy ve zprávách od nás.

Některé mobilní aplikace, které nabízíme, vám mohou rovněž zasílat tzv. push notifikace, například o nových produktech nebo službách. Zobrazování těchto zpráv můžete vypnout v nastavení svého telefonu nebo předmětné aplikace.

Vaše práva závisí na právních předpisech Vaší země. Pokud se nacházíte v Evropském hospodářském prostoru, budete mít práva popsaná v níže uvedené tabulce. Pokud se nacházíte jinde, můžete se na nás obrátit (viz odstavec „na koho byste se měli obracet s dotazy“ na konci těchto Zásad) za účelem zjištění dalších podrobností.

Práva ve vztahu k Vašim osobním údajům, které o Vás shromažďujeme
Další podrobnosti (poznámka: všechna tato práva podléhají určitým zákonným omezením)
  • právo požadovat po nás přístup k  Vašim osobním údajům;

Jedná se o potvrzení:

  • zda zpracováváme Vaše osobní údaje;
  • naší obchodní firmy a kontaktních údajů;
  • účelu zpracování;
  • kategorií dotčených údajů;
  • kategorií osob, s nimiž tyto údaje sdílíme, a pokud se některá osoba nachází mimo EHP a nemůže využít rozhodnutí Evropské komise o odpovídající ochraně (European Commission adequacy decision), o vhodných zárukách ochrany těchto údajů;
  • zdroje těchto údajů (pokud jej máme), pokud jsme je nezískali od vás;
  • existence automatizovaného rozhodování (pokud nějaké provádíme, o čemž budete vyrozuměni), včetně profilování, které má právní účinky, jež se Vás týkají, nebo které se Vás obdobným způsobem významně dotýká, jakož i informace o logických postupech, na základě kterých toto rozhodování funguje, a významu a očekávaných důsledcích tohoto zpracování; a
  • kritérií pro určení doby, po kterou budeme tyto údaje uchovávat.

Na žádost Vám poskytneme kopii Vašich osobních údajů, které zpracováváme (nebudou-li tím dotčena práva a svobody jiných).

  • právo požadovat po nás opravu nebo aktualizaci osobních údajů

Platí, pokud údaje, které zpracováváme, jsou nepřesné nebo neúplné

  • právo požadovat po nás výmaz osobních údajů

Platí, pokud:

  • údaje, které máme v držení, již nejsou ve vztahu k účelům, pro něž je zpracováváme, nezbytné;
  • zpracováváme osobní údaje na základě Vašeho souhlasu a Vy svůj souhlas odvoláte (v tom případě si budeme pamatovat, že se na Vás již nemáme znovu obracet, ledaže nám oznámíte, že chcete, abychom všechny údaje o Vás vymazali, v kterémžto případě budeme Vaše přání respektovat);
  • zpracováváme osobní údaje z důvodu našeho oprávněného zájmu a na základě vaší námitky zjistíme, že nemáme důležitý zájem na dalším trvání takového zpracování;
  • předmětné údaje byly získány nebo zpracovávány protiprávně; nebo

je to nezbytné pro účely splnění zákonné povinnosti.

  • právo požádat nás o omezení zpracovávání osobních údajů

Toto právo se dočasně uplatní, zatímco se zabýváme Vaší věcí, pokud:

  • zpochybňujete přesnost údajů, které zpracováváme; nebo
  • jste vznesli námitku proti zpracování osobních údajů na základě našeho oprávněného zájmu

    (pokud svého práva v těchto případech využijete, vyrozumíme Vás předtím, než tyto údaje opět použijeme).

    Toto právo rovněž platí, pokud:

  • užívání dotčených osobních údajů naší společností je protiprávní a Vy nesouhlasíte s výmazem těchto údajů; nebo

tyto údaje již nepotřebujeme, ale Vy je požadujete jako důkazy v rámci soudního řízení.

  • právo podávat námitky proti zpracování osobních údajů naší společností

V této souvislosti Vám svědčí dvě práva:

  • pokud Vaše údaje používáme pro účely přímého marketingu: můžete zpracování odmítnout (opt out), aniž byste museli tento požadavek zdůvodňovat, a my Vaší žádosti vyhovíme; a
  • pokud Vaše údaje užíváme na základě oprávněného zájmu pro jiné účely, než je přímý marketing, můžete proti užívání těchto údajů naší společností vznášet námitky, s vysvětlením Vaší konkrétní situace, a my Vaše námitky posoudíme.

 

  • právo odvolat svůj souhlas se zpracováním osobních údajů naší společností

Platí, pokud je zpracování Vašich osobních údajů naší společností založeno na souhlasu. Tyto případy budou zřejmé z kontextu.

  • právo na přenositelnost osobních údajů

Pokud:

  • jste nám poskytli údaje; a
  • my tyto údaje užíváme automatizovaným způsobem, a to buď na základě Vašeho souhlasu, nebo na základě plnění smluvních povinností vůči Vám,

máte právo tyto údaje od nás získat zpět v obvykle užívaném formátu a právo požadovat po nás předání těchto údajů někomu jinému, bude-li to pro nás technicky proveditelné.

  • právo podat stížnost dozorovému orgánu ve své zemi

Každá země Evropského hospodářského prostoru musí pro tyto účely zřídit alespoň jeden veřejnoprávní orgán.

Kontaktní údaje těchto státních orgánů naleznete zde:

http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm

Další body související s vybranými zeměmi

V závislosti na tom, v jaké zemi se nacházíte, máte případně určitá další práva.

  • Pokud se nacházíte ve Francii, máte právo dávat nám pokyny ohledně svých údajů, které máme, pro případ Vašeho úmrtí (konkrétně zda bychom měli tyto údaje uchovat nebo vymazat, a zda ostatní mají právo je vidět). Máte právo:
  1. dávat obecné pokyny poskytovateli digitálních služeb zapsanému u francouzského orgánu dozoru nad ochranou osobních údajů (zvaného „CNIL“) (tyto pokyny platí pro veškeré zpracovávání Vašich údajů); nebo
  2. dávat konkrétní pokyny nám, přičemž tyto pokyny budou aplikovatelné pouze na zpracování Vašich údajů naší společností.

Na základě Vašich pokynů budeme například povinni předat Vaše údaje třetí osobě (avšak v případech, kdy budou tyto údaje obsahovat i údaje o jiných osobách, může se stát, že v důsledku naší povinnosti respektovat též práva na soukromí těchto osob, nebudeme moci Vaše pokyny zcela splnit). Máte právo ustanovit třetí osobu jako osobu odpovědnou za zajištění toho, že Vaše pokyny budou splněny. Pokud žádnou třetí osobu tímto způsobem neustanovíte, budou Vaši dědicové (pokud ve svých pokynech nestanovíte jinak) oprávněni vykonávat po Vaší smrti Vaše práva ve vztahu k osobním údajům:

  1. za účelem správy Vaší pozůstalosti (v tom případě se mohou Vaši dědicové dostat k osobním údajům za účelem zjištění a získání informací, které by mohly být užitečné pro správu Vaší pozůstalosti, včetně digitálního zboží nebo informacím, které by mohly být považovány za rodinnou památku, jež je způsobilá na ně přejít); a
  2. za účelem zajištění toho, aby osoby, které zpracovávají Vaše osobní údaje, vzaly na vědomí skutečnost Vašeho úmrtí (například uzavření Vašeho účtu a omezení jeho užívání nebo aktualizování Vašich údajů).

Své pokyny jste oprávněni kdykoli změnit nebo odvolat. Další informace týkající se zpracování Vašich osobních údajů v případě Vašeho úmrtí jsou uvedeny v článku 40-1 zákona 78-17 ze dne 6. ledna 1978. Není-li stanoveno jinak, platí, že v případě úmrtí přestanete svůj účet užívat a my vymažeme Vaše údaje v souladu s našimi zásadami uchovávání údajů (pro více informací viz odstavec „Jak dlouho budou vaše údaje uchovávány?“).

Na koho byste se měli obracet s dotazy?

Pokud máte jakékoli dotazy nebo si přejete uplatnit kterékoli z Vašich práv, zde naleznete kontaktní údaje příslušného PMI partnera a případně i pověřence pro ochranu osobních údajů. Kontaktní údaje uvádíme také ve všech sděleních, která Vám PMI partner zasílá.

Pokud ve Vaší zemi působí orgán dohledu pro ochranu osobních údajů, máte právo se na něj obracet s jakýmikoli dotazy či problémy. Pokud příslušný PMI partner není schopen Vaše dotazy nebo problémy vyřídit, máte též právo domáhat se soudní ochrany u příslušného vnitrostátního soudu. 

Změny těchto zásad

Tyto zásady (a jakékoli doplňkové zásady ochrany soukromí) můžeme příležitostně aktualizovat. V zákonem stanovených případech Vás budeme o těchto změnách informovat.

Datum poslední změny: 22. 5. 2018.